Clarisonic Mia 2 review

Na veel goeds gehoord te hebben via vele Amerikaanse Youtube goeroe’s, besloot ik meer dan een jaar geleden de Clarisonic Mia 2 aan te schaffen. Ik was sowieso snel geïntrigeerd door het principe, omdat mijn moeder vroeger ook een klein, zacht manueel borsteltje had om haar gelaat te reinigen met een wasgel. Dit is echter een veel modernere versie met hetzelfde principe, een beetje zoals een elektrische ‘tandenborstel’, maar dan voor je gelaat 😉 Er wordt ook vaak de Purity wasgel van het merk Philosophy bij aangeraden. Ik probeer altijd graag nieuwe dingen, dus besloot ik toen beide producten aan te schaffen. Zo gezegd, zo gedaan…

Nu, bijna meer dan anderhalf jaar later, zijn deze twee producten mijn favorieten geworden voor mijn reinigingsroutine!

Laten we even kijken wat de site zegt over de Clarisonic Mia 2: (www.clarisonic.be)

“Wat Clarisonic zo uniek maakt is de gepatenteerde sonische micromassage technologie. Het werkt als volgt: het borsteltje zelf draait niet rond, maar maakt 300 oscillerende bewegingen per seconde – dat wil zeggen, 300 heen-en-weergaande microbewegingen, een beweging die voor het blote oog bijna onzichtbaar is.

Reinigt 6x beter dan reiniging met de hand.

Klinische resultaten hebben aangetoond dat de producten beter geabsorbeerd worden, en dat make-up, vuil en vet zes keer beter verwijderd worden dan bij een reiniging met de hand.

instrumentele-test-clarisonic
Instrumentele test Clarisonic

Clarisonic belooft: 

  • Een zachtere, gezonder uitziende huid
  • Minimaliseert het verschijnen van poriën, huidplooien en rimpels
  • Zacht genoeg om 2X per dag aangewend te worden op alle huidtypes.

De sonische reinigingssystemen van Clarisonic worden verkocht, aanbevolen en gebruikt door heel wat professionals uit de huidverzorgingssector, met inbegrip van duizenden dermatologen, schoonheidsspecialisten en beroepsmensen in kuuroorden.”

Borstelkoppen

De Clarisonic Mia 2 is reeds beschikbaar met verschillende borstelkoppen:

Borstelkoppen
Borstelkoppen

Ik heb persoonlijk voor de Sensitive borstelkop gekozen, omdat deze het zachtste zou zijn voor mijn huid én omdat ik soms snel rood word op mijn wangen als ik erover ga met een washandje of een make-up doekje. Hij is in elk geval ideaal voor de meeste huidtypes, met inbegrip van een gevoelige en gecombineerde huid. De borstelkopjes kosten € 25 bij Ici Paris XLWanneer je 2x daags reinigt met Clarisonic wordt geadviseerd het borsteltje  na +/- 3 maanden te vervangen.

Prijs

Een Clarisonic is niet goedkoop. Ik kocht het geschenkpakket voor € 149. In dit pakket zit de Clarisonic met standaard borstelkop, een meeneem-doosje in plastic, een sample versie van de Clarisonic Refreshing Gel Cleanser (fullsize versie kost €25) en de pLink® charger.
Ondertussen is de Clarisonic Mia 2 ook verkrijgbaar in meer verschillende snoep kleurtjes!

Gebruik

Reinigen met de Clarisonic neemt slechts 1 minuut van je tijd in beslag. Hij is waterdicht en dus ook te gebruiken in de douche. Druk op de aan/uit-knop en start op je voorhoofd. Na 20 sec volgt een geluidje waarna je kan overgaan naar neus en kin. Na 20 sec volgt weer een geluid, tijd voor de wangen. Reinig elke wang 10 sec, hierna gaat de Clarisonic vanzelf uit en ben je klaar!

Clarisonic reinigingsschema
Clarisonic reinigingsschema

De Clarisonic heeft 2 standen, normaal en snel. Ik kies telkens de normale stand, omdat dit aangenamer aanvoelt. Belangrijk is dat je zeker niet gaat schrobben of te hard op de huid drukt met de borstel. Kies ook niet voor een cleanser met scrubdeeltjes erin! Dit in combinatie met de borstel is namelijk te agressief voor je huid.

Mijn ervaring

Ik ben zeer tevreden van mijn aankoop omdat dit een goede investering was voor mijn huidroutine. Het is ongelooflijk belangrijk je huid voor het slapengaan en bij het ontwaken te reinigen en dit toestel reinigt dieper dan gelijk welke reinigingslotion-of melk. Ik gebruik hem elke dag ’s avonds om alle vuil en make-up te verwijderen, maar je kan hem ook 2x per dag gebruiken. Mijn huid voelt fris, zuiver, zacht en egaler aan naarmate ik het meer en meer gebruik. Het is een investering, maar als je huid je lief is en je preventief wil handelen, is dit je go-to product!

Adviesprijzen Ici Paris XL (ook webshop): Clarisonic Mia 2 € 149; borstelkoppen € 25

Hoe reinigen jullie je gelaat? Hebben jullie ook aanraders? Laat het me weten!

signature

No Comments

Leave a Reply