Lush shoplog

Vorige week was het mijn verjaardag en mijn vriend en ik besloten om een tripje naar Antwerpen te doen. Ik mocht een paar dingen uitkiezen, en natuurlijk kon Lush niet ontbreken 😉 Ik was de nieuwe Lush winkel in Antwerpen nog niet binnen gegaan, dus ik was zeker benieuwd!

Bron: https://www.facebook.com/LushAntwerp
Bron: https://www.facebook.com/LushAntwerp

Bij het binnenkomen merkte ik al meteen een betere indeling van de winkel op; alles was meer gestructureerd en overzichtelijker uitgestald. En verder de signature scent van elke Lush winkel: heerlijke geurenmix van organische, natuurlijke producten! Ik wordt toch nog steeds wat overweldigd door het aanbod aan producten bij Lush, wat bij mij vaak een overdaad aan aankopen in de hand werkt 😉

https://www.facebook.com/LushAntwerp
https://www.facebook.com/LushAntwerp
Bron: https://www.facebook.com/LushAntwerp
Bron: https://www.facebook.com/LushAntwerp

Anyway, ik ging meteen naar achter, waar je de bath bombs en de bubble bars vindt. Deze vind ik namelijk nog altijd het leukst om te hebben vanwege de variatie aan geuren en kleuren en de voordelen voor je huid wanneer je ze in je bad laat smelten.

Bron: https://www.facebook.com/LushAntwerp
Bron: https://www.facebook.com/LushAntwerp

Ik werd instant vrolijk van al deze kleuren en geuren en heb dan ook een uur in de winkel rondgedwaald om de juiste producten te vinden. De eerste bubble bar (meerdere malen te gebruiken door stukjes af te kruimelen) die niet mocht ontbreken in mijn collectie is ‘The Comforter‘. Deze bevat bergamot essentiële olie, zwarte bes en cypres essentiële olie, die het water de geur en kleur van cassis geven. Deze geur ruikt gezellig en ‘troostend’, vandaar de naam.

Bron: www.lush.nl
Bron: www.lush.nl

Dit was de enige bubble bar die ik momenteel heb meegenomen; vervolgens koos ik nog enkele bath bombs ( laat je in je bad rond drijven tot hij opgelost is). De eerste bath bomb die me in het oog sprong was ‘Blackberry Bath Bomb‘.  Deze bevat tevens bergamot en ‘frankincense’ (hars afkomstig van de Francincese boom met zoet, balsemachtig aroma) en citroenzuur. Dit maakt de geur van de bath bomb zoet en zweverig, waardoor je helemaal vrolijk wordt!

Bron: www.lush.nl
Bron: www.lush.nl

Dan koos ik zeker ook nog de good old ‘Butterball‘, die ook steeds in de collectie blijft zitten. Ik hou van de Butterball om zijn simpliciteit en zijn verzorgende en rustgevende eigenschappen: cacao en ylang ylang. Hij is uiterst aan te raden indien je last hebt van een droog velletje, bvb. in de winter. Hij ziet er misschien niet flitsend uit, maar doet zijn werk prima.

Bron: www.lush.nl
Bron: www.lush.nl

Vervolgens nam ik ook nog de ‘Floating Island’ bath melt mee. De Floating Island werkt eigenlijk als een hele relaxte, vochtinbrengende Bath Ballistic. Het bruist, maar heel erg langzaam en subtiel. Het laat een heel dun laagje van zacht romig schuim achter op je water. Hij bevat amandelolie, sandelhout en cacao.

floatingisland
Bron: www.lush.nl

En last but not least, de laatste bath bomb die mijn aandacht trok: de ‘Sex Bomb‘. Deze heb ik nog nooit uitgeprobeerd, maar de geur is alvast subliem! Sex Bomb bevat essentiële oliën die al eeuwen gebruikt worden als lustopwekkers: ylang ylang en jasmijn. Deze bath bomb geeft je badwater een mooie lichtroze kleur.

Bron: www.lush.nl
Bron: www.lush.nl

Toen ik een kijkje ging nemen bij de gelaatsverzorging, omdat ik nog een nieuwe nachtcrème nodig had, raadde de verkoopster me hun ‘Vanishing Cream aan. Deze luchtige crème bevat lijnzaadolie, organische druivenpitolie en Fair Trade shea boter. Hij bevat slechts 11% vet, waardoor hij snel intrekt in de huid en deze heerlijk zacht maakt, net wat ik zocht! Ik heb een gemengde huid met af en toe vette T-zone en drogere plekjes in de winter. De crème heeft een lavendel geur en de Neroli olie zou de huidstructuur helpen verbeteren. Ik ben alvast fan van de textuur en de werking! De Vanishing Cream is geschikt als dag-en nachtcrème.

Bron: www.lush.nl
Bron: www.lush.nl

Als allerlaatst, raadde de verkoopster me ook hun nieuwe ‘Full Of Grace‘ serum aan. Ze vertelde me dat zij dit alleen of in combinatie met een nachtcrème gebruikte. Dit serum komt niet in de traditionele vloeibare structuur maar in een soort zeepblokje. Je verwarmt hem tussen je handen, waardoor hij smelt. Vervolgens wrijf je het product zacht uit over je gezicht, waarna je de voedende eigenschappen ’s nachts kan laten intrekken of er nog een nachtcrème overheen kan aanbrengen. Amandelolie, murumuru- en cupuacu boters voeden je huid intensief, rozenolie kalmeert irritaties. Ze hebben er ook nog eens Portobello champignons in gestopt, omdat die barstensvol anti-oxidanten zitten. Verder zijn er ook verkoelende, verzachtende en kalmerende ingrediënten toegevoegd zoals kamille en kalaminepoeder. Je kan dit serum ook gebruiken voor een gezichtsmassage.

Bron: www.lush.nl
Bron: www.lush.nl

Zo, dit was mijn Lush shoplog! Er zijn uiteraard nog veel meer producten die ik wil uittesten, maar deze hou ik voor een volgende shoplog 😉

De producten zijn helaas niet al te goedkoop (gemiddeld 5 à 7€ per bath bomb en bubble bar), maar ze worden stuk voor stuk met de hand gemaakt met verse, organische fair trade producten en dat heb ik er graag voor over.

Je kan de Lush producten ook aankopen via www.lush.nl of gewoon via de winkelpunten die je op de site vindt.

Wat is jouw favoriete Lush product? Welke zijn jouw aanraders?

signature

No Comments

Leave a Reply