Urban Decay Naked Heat Palette

Het Urban Decay Heat palette lanceerde een tijdje terug in België en uiteraard repte ik me naar de ICI Paris XL op de Meir in Antwerpen op de dag van de launch. Ondertussen heeft zowat elke beauty en make-up lover dit palette reeds in z’n bezit én zijn er al heel wat reviews opgedoken over deze befaamde Naked telg. Tóch wilde ik er graag ook mijn two cents over kwijt, omdat de meningen blijkbaar nog wel wat verdeeld zijn. De ene vindt het palette er te ordinair en/of te dit uitzien, de andere vindt het dan weer het beste palette tot nu toe… 

Ik vind dit palette persoonlijk ge-wel-dig! De kleuren zijn right up my street en zijn zéér gepigmenteerd. Pigmentatie is iets waar ik veel belang aan hecht bij een oogschaduw kleur. Niemand houdt van veel kleur in de pan en niets op je oog (of eronder in dat geval). De oranje-bruine tinten accentueren mijn blauwe ogen fantastisch goed, met best wel weinig moeite. Zelfs de lichtste kleuren zijn meteen in your face, zodat je de kleur niet veel hoeft op te bouwen. Er valt soms wel redelijk wat oogschaduw onder je oog, waardoor er vaak make up remover aan te pas moet komen. Maar dit doet niet af aan de vlotte applicatie van alle kleuren!

De verpakking is heel stevig, sluit goed, heeft een reusachtige spiegel en doet wat 80’s aan met de retro vormgeving. In tegenstelling tot de verpakking van het originele Naked palette, vind ik dit zeker een upgrade en misschien wel de beste tot nu toe.

Mijn favoriete kleuren zijn Sauced, Low Blow, He Devil, Scorched, En Fuego en Ashes. Vaak gooi ik ze allemaal samen in één ooglook, en het staat nog leuk ook.

Je krijgt er een dubbelzijdige kwast gratis bij, maar deze is helaas niet om wild van te worden. De haren zijn best wel zacht, maar blenden moeilijk en zijn niet heel dicht opeengepakt. Over blenden gesproken, de kleuren vervagen moeiteloos in elkaar met een goede blending kwast en zijn zeker niet vlekkerig in het aanbrengen. Ook de donkerdere kleuren zijn zeer creamy en blenden perfect.

 

 

Het enige dat ik nu nog mis, is het Naked Heat Glide-On oogpotlood in Alkaline om de look compleet te maken. Een crèmig rood-bruin oogpotlood met een paarse tint. Deze is helaas steeds overal uitverkocht (#productieprobleem?), maar zal hopelijk zeeerrr snel aan mijn collectie toegevoegd worden.

Mijn algemene indruk van dit palette is heel positief, zowel de verpakking als de kwaliteit en samenstelling van de kleuren. De prijs is helaas iets waar je je moet over zetten, want € 55 is niet niks. Voor deze prijs krijg je echter wel heel goede kwaliteit, iets wat niet van álle andere Naked paletten kan gezegd worden. De kleuren zijn persoonlijke smaak, you either love it or hate it. 

Ik ben alleszins volledig overtuigd en voor mij is het de prijs zeker waard!

Als jullie graag nog een aantal leuke looks met dit palette zien op mijn blog, laat het me hieronder zeker weten en dan zal ik zeker nog wat leuke herfst looks posten!

No Comments

Leave a Reply